Vistas de página en total

lunes, 10 de junio de 2013

İsrail Analiz: Erdoğan rüşvet ve şantaj ile Türkiye'deki tüm medya kontrol eder. Haaretz çıkarılan

İsrail Analiz: Erdoğan rüşvet ve şantaj ile Türkiye'deki tüm medya kontrol eder. Haaretz çıkarılan


Türk basınında, tüm bu konuda okuyamıyor

http://www.haaretz.com/news/features/don-t-read-all-about-it-1.528592
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kolay veriliyor ile İstanbul'da gösterilerin kapsama Türk medyası, bu besleyen eli ısırmaya ilgili olmadığını kanıtlamıştır

Protesters in Turkey



"Sizin evlere Doğan Grubu gazeteleri getirmek etmeyin," Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 2008 yılında iktidar partisi üyelerine tavsiye. "Medya bu ülkede onların güvenilirliğini kaybetmiş. Onlara karşı kampanya başlatmak için ve evleri girmesini yanlış bilgi iletmek medya bar vermeye davet ediyorum. Ben bu konuda tamamen açık değilim," dedi.

Geçtiğimiz hafta, Türk göstericilerin kitleler Erdoğan protesto, onlar da gösterilerin uygun kapsama teklif vermedi kurulan Türk medya ile derin hayal kırıklığını dile - Türk cumhurbaşkanı bir hediye olarak alınan bir at hakkında yazmak yerine tercih onun Özbekistan ziyareti ve ülkesine sigara karşı başarılı bir mücadele için başbakana bir ödül verilmesi. üzerine

Göstericiler 'iddia ancak kısmen doğrudur. Gazete ve birçok televizyon kanallarının bazıları - 23 ulusal, 16 bölgesel ve 200 yerel istasyonları - gösterilerin geniş yer vererek. Paradokslar da yanı vardı. Örneğin, İngilizce Hürriyet Daily News - holding Holding büyük Doğan ait - CNN Türk (ortak Doğan ve Time Warner ait) küme ise, olsun-go kendi raporlarından Erdoğan'ın yürütülmesi ve polis eleştirdi marjları.

Aynı paradoks, Türk-dili günlük Zaman ve Fethullah Gülen tarafından yönetilen dini hareketin sahip olduğu İngilizce Zaman'a, belirgindi. Gülen kendi adını taşıyan ve Erdoğan'ın ideolojik destekçisi olarak kabul edilir tarikat lideridir. Iki adam arasındaki ideolojik bağları rağmen, Zaman, Mayıs 2010'da Gazze'ye Mavi Marmara filosuna için Erdoğan'ın destek karşı gibi, güç ve ifade özgürlüğünün bastırılması abartılı kullanımı eleştirmeye karar verdi.

Hangi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç himayesi altında - - Zaman da devlet haber ajansı ile ilişkilerin kıdem hakkında dramatik bir duyuru yaptı ". Kötü gazetecilik davranışı" için Göstermelik nedeni ajansı yüksek ücret talep, ama gerçek nedeni bir kamu haber ajansı olmasına rağmen, muhalefet olanlara hükümet raporları tercih ve gösterilerin kapsama utanç verici o olmasıdır.

Erdoğan, Türk medya (ona destek olanların dışında) küçümsüyor ve için 50 gazetecinin tutuklanması için doğrudan veya dolaylı olarak sorumlu olan "devletin güvenliğine karşı suçlar." Türkiye böylece Suriye ve İran ile birlikte, gazetecilik en düşman ülkeler listesine katıldı. Tek başına Erdoğan'a medya birçok karakterize profesyonel yolsuzluk atfetmek olsa da, bir hata olur.

Bu Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk (1923-1938) döneminden bugüne, ve kendi Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki partilerin faaliyetleri yasak olan basın yasaları, formüle kim Erdoğan değildi. Ne de Erdoğan hangi gruplara (ordu ve güvenlik hizmetleri, ekonomi ve Türk milleti) eleştirdi olamaz dikte ki ceza hukuku karar verdiniz. Ve, en önemlisi, çapraz mülkiyet ve büyük iş, medya ve hükümet arasındaki ilişkilerin karmaşık ağ sistemi geliştirdi Erdoğan değildi. O sadece kendi hedeflerine ulaşmak için bu gelişmiş ve etkin kullanımı yapıyor.

Gözaltı ve Türkiye'de gazetecilerin tutuklanması bu ülkede ifade özgürlüğü durumu hakkında uluslararası kamuoyunun dikkatini duruluyor, ancak bu haber değeri olan olayların arkasında gazeteciler, rapor veya film yazmak için korkuyorlar hangi eziyet kasvetli ve zor her gün - değil çünkü Kanun zor ama işverenleri dünya çapında ekonomik çıkarları var çünkü.

Bu medya sahipleri, hükümet veya başbakan "iyilik" gerekir, ya da kendi iş ortakları zarar istemiyorum - kim, tesadüfen, aynı zamanda gazete veya televizyon ağları var ve kimin karşı olduğu sorumludur acı.

Bu durum yeni bir şey değil. Gazeteciler duruma serbestçe rapor mümkün olmuştu Örneğin, Türkiye'nin en travmatik 2000-2001 banka kriz, büyük bankalar çöktü zaman, muhtemelen önlenebilirdi. Ama banka sahipleri bazıları da gazete sahipleri vardı, ya da uygun garantisi olmayan gazete sahiplerine para borç olduğu zaman, başarısızlık rapor değildi sağlamak için kararlı bir çaba vardı.

Bu krizin izlerini biri kralı Mehmet Emin Karamehmet, son zamanlarda Çukurova Holding, dört büyük medya gruplarından biri başlı kadar milyarder basın ile ilgilidir. Geçen ay, o hükümet kontrolünü kabul kadar o başlı Pamukbank, karşı zimmete para geçirmekten hapis yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Böyle bir ihbar yerinde ateş olurdu çünkü sadece şirket çalışmış birçok gazeteci hiçbiri, yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı davranış hakkında rapor başardı, o da iş bulmak mümkün olurdu başka bir gazete ile - bir medya kuruluşu hiçbir sahibi önemli bir iş arkadaşı zarar eden bir gazeteci istihdam çünkü.

Iyi ilişkiler

Dünyanın en zengin insanların Forbes dergisinin listesinde iş kralı - - Aydın Doğan hikayesi farklıdır. Onun gazetelerinden biri bir yandan Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki göstermelik bağlantı ve Almanya'da işletilen ve yasadışı para transferleri mahkum oldu Deniz Feneri adlı bir hayır kurumu, hakkında bir makale yayınladığında Doğan Erdoğan tarafından hedef alındı.

Kısa bir süre yayınlandıktan sonra, Türk vergi makamları büyük bir satış işlem vergi kaçakçılığı için Doğan dava açtı. Bu geri ödeme ve 2,5 milyar doların üzerinde astronomik bir vergi faturası talep etti. Doğan para cezası ödemek için onun televizyon istasyonu ve iki gazetelerinden biri satmak zorunda kaldı. Zamanda o basın Erdoğan'ın rejimin taciz bir sembolü oldu. Şimdi olsa, o Kuzey Irak'ta petrol için enerji santralleri ve sondaj satın almak için hükümet ihalelere katılan, milli piyango yönetimi için rekabet olduğu zaman, Doğan için Erdoğan ile iyi ilişkiler sürdürmek önemlidir.

Erdoğan ücra iş ilişkilerinde vardır Çalık Holding, ile daha yakın bir ilişki vardır. Ahmet Çalık ait bu şirket, başka bir şirketin borç geri ödeme bir parçası olarak, 2007 yılında 1.1 milyar dolara medya kuruluşu Sabah-ATV satın aldı. Onun medya şirketi kontrol Çalık, CEO'su Berat Albayrak, aka Erdoğan'ın oğlu-in-law olduğunu. Satış arifesinde, bu Çalık işlemin tamamlanması için fon yoksun olduğu ortaya çıktı ve hiçbir banka bu kadar büyük bir kredi riski istedim. Doğan gazeteleri yer alan haberlere göre, Çalık iki devlet bankaları (ki yönetim kurulu hükümeti tarafından atanan) için "tavsiye" Erdoğan, döndü onlar Çalık 750 $ milyon dolarlık kredi vermek, geri kalanı bir Katar şirket tarafından ödenen ve oldu işlem tamamlanmıştır. Erdoğan ona destek olacak bir medya imparatorluğu aldı ve Çalık sermaye aldı.

Abdullah Öcalan, PKK (Kürdistan İşçi başkanı arasındaki tartışmaların içeriğini ortaya gazetesi muhabiri savunan bir makale yayınlamak istedim yaklaşık bir ay önce meydana gelen bir başka olayda, önde gelen köşe yazarı Hasan Cemal gazete Milliyet kovuldu Partisi) ve Kürt parti temsilcileri - hükümet uzlaşma görüşmeleri düzenliyor kiminle. Erdoğan öfkelendi ve uzlaşma süreci baltalamak isteyen bir kağıt suçladı.

Milliyet gazetesi CEO'su olarak oğlu Yıldırım atandı Erdoğan Demirören, için sattı Doğan, sahibi oldu. Yıldırım aynı zamanda Türk Futbol Federasyonu başkanı ve onun babası da büyük doğal gaz şirketi Milangaz sahibi olan. Spor randevu kazanmak için, Yıldırım talep - ve alınan - Erdoğan bir öneri. Ve bu dostluk doğanın ne zaman, nasıl onun gazete Başbakan eleştirebilir? Sansür için herhangi bir ihtiyaç bile var değil: zaten içeri yerleşik

Türk kamu kurulan basında olan güvenini kaybetmiş uzun zamandır, ama büyük iş, hükümet ve medya bağlayan yakın bağları bilgi için gerçek bir engel değildir. Blogcular binlerce Facebook aboneleri milyonlarca, ve Twitter hesapları (o "topluma en kötü tehdit" olarak sosyal ağlar denilen rağmen, 2,5 milyon takipçisi olan Başbakan dahil) olanlar değil bilgi büyük bir kaynağıdır geleneksel medyada yayınladı.

Şiddetli çatışmalar Türkçe olarak çoğu Taksim Meydanı'nda başladı New York Üniversitesi'nde bir internet araştırma grubu tarafından yapılan bir ankete göre, iki milyondan fazla tweet Cuma öğleden sonra Twitter'da vardı. Diğer bir deyişle, Türkiye'nin ortaya çıktı ve bir Türk izleyici hitap etti.

Buna ek olarak, cesur gazeteciler büyük bir grup eleştiri delici makaleler yayımlamak ve kurulan medya ve bloglar ve özel web sitelerinde hem de yolsuzluk, ortaya çıkarmak için devam ediyor. Medyanın gösteriler ve davranış Türk haber medyasının hastalıkların bilincini uyandırdı rağmen, onları değiştirmek mümkün olacak şüphelidir.
Traductor de Google para empresas:Google Translator ToolkitTraductor de sitios webGlobal Market Finder

Desactivar traducción instantáneaAcerca del Traductor de GoogleMóvilPrivacidadAyudaDanos tu opinión

1 comentario:



  1. Iyi günler,

    Şu anda firmaların ve bireylerin, finansman ihtiyacı olan ve bizim krediye kredi tahsisi edilir
    düzeni ne olursa olsun kredi kayıtlarının her biri nitelendirir, ve aslında bir konu olarak, sizin kredi
    uygulama son derece önem ile yorumlanan olacak. Bir Güvenli ve güvenli olmayan için bize ulaşın
    krediler bütün bireylerin veya veya güvenlik olmadan kurumsal organları için% 2 faiz oranı teklif ve
    Kredi oylaması bakılmaksızın.

    Bizim hizmet teklifleri;
    Kredilerden? 2.500 ABD $? 5.000.000 ABD $
    20 yıl 3 ay geri ödeme
    CCJ, borçları, olumsuz kredi geçmişi kabul edilen tüm
    % 2 Nisan Düşük faiz oranları
    Anında Karar; Bize e-posta (fabianloanfirm@gmail.com) ..

    ResponderEliminar